(NzAS)QÆJMO uKRAÇNONXKO@ W DU[AH (B((NUROKI UKRAÇNOZNAWSTWA W (B5 (NKLASÆ(B) :s)E (NNAW^(B.-(NMETOD(B. (NPOS)QÆB(B. (NDLQ W^ITELÆW (B/s)E - (Nm)QÆN^ENKO(B, (Nt(B.(Na(B.s)E; (N~ISLA[(B, (Ng(B.(Np(B.s; (N~ERN)QÆW(B. (NOBLDERVADMÆN(B.,s)E (NuPR(B. (NOSW)QÆTI Æ NAUKI uKRAÇNI(B.s)E; (N~ERN)QÆW(B. (NOBL(B. Æ(NN(B-(NT PÆSLQDIPLOM(B. (NPED(B. (NOSWÆTI(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E [(NB(B. (NW(B.],s, 2007)
(Nu POS)QÆBNIKU PREDSTAWLENO KALENDARNO(B-(NTEMATI^NE PLANUWANNQ(B, 34 (NUROKI Z UKRAÇNOZNAWSTWA U (B5 (NKLASÆ ZA KALENDARNIM PLANUWANNQM ROZROBLENIM mÆN^ENKO t(B.(Na(B., (NMETODISTOM UKRAÇNOZNAWSTWA ~ERNÆWECXKOGO OBLASNOGO ÆNSTITUTU PÆSLQDIPLOMNOÇ PEDAGOGÆ^NOÇ OSWÆTI NA OSNOWÆ PROGRAMI Z UKRAÇNOZNAWSTWA DLQ (B1-12 (NKLASÆW SEREDNXOÇ ZAGALXNOOSWÆTNXOÇ [KOLI AWTORSXKOGO KOLEKTIWU(B: (NkONONENKA p(B.(Np(B., (NkOROLX o(B.(Nw(B., (NuSATENKO t(B.(Np(B. (NpROGRAMA ZATWERDVENA W^ENO@ RADO@ nAUKOWO(B-(NDOSLÆDNOGO ÆNSTITUTU UKRAÇNOZNAWSTWA mÆNÆSTERSTWA OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNI(B.s)E
Keywords: (NwIKLADANNQ W [KOL)QÆs)E -- (NmETODIKAs -- (NnARODOZNAWSTWO(B.s