(NpRAKTI^N)QÆ ZAWDANNQ Z MORFOLOGÆÇ SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ MOWI(B.s)E (NwIPUSK (B2, /s - (N~nu )QÆM(B.(N`(B.(NfEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2004)
(NdRUGIJ WIPUSK PRAKTI^NIH ZAWDANX Z MORFOLOG)QÆÇ SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ MOWI OHOPL@Ç TEMI (B"(N~ISLÆWNIK(B" (NTA (B"(NzAJMENNIK(B". (NpÆDBÆRKA WPRAW Æ ZAWDANX DOPOMOVE STUDENTAM KRA]E ROZÆBRATISQ U WUZLOWIH TEORETI^NIH PITANNQH ZAZNA^ENIH TEM(B. (NtEMATI^NO POGRUPOWANÆ WPRAWI ROZRAHOWANÆ QK NA AUDITORNE(B, (NTAK Æ NA SAMOSTÆJNE WIKONANNQ(B. (NdLQ SAMOKONTROL@ PEREDBA^ENÆ TESTOWÆ ZAWDANNQ(B. (NdO KOVNOÇ Z TEM PODANO PERELÆK KONTROLXNIH ZAPITANX(B, (NA TAKOV ZAPROPONOWANO SPISOK LÆTERATURI(B, (N]O ORÆÇNTUWATIME STUDENTÆW NA SAMOSTÆJNU NAUKOWO(B-(NDOSLÆDNICXKU ROBOTU(B. (NmETODI^NIJ POSÆBNIK PRIZNA^ENIJ DLQ STUDENTÆW DRUGOGO KURSU UKRAÇNSXKOGO WÆDDÆLENNQ FÆLOLOGÆ^NOGO FAKULXTETU(B.s)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NgRAMATIKAs -- (NmORFOLOG)QÆQs)E -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E