(NoB(B')QÃ(NKTNO(B-(NZORÆÃNTOWANE PROGRAMUWANNQ NA s(B++ :s)E (NmETODI^N)QÆ REKOMENDACÆÇ TA ZAWDANNQ DO LABORATORNIH ROBÆT (B/s)E - (NsOPRON@K(B, (Nt(B.(Nm(B.s; (NtIMKU(B, (Ns(B.(Nm(B.s; (N~nu )QÆM(B.(N`(B.(NfEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (N~nu(B,s, 2004)
(Nu METODI^NIH WKAZ)QÆWKAH NAWEDENO OSNOWNÆ TEORETI^NÆ WÆDOMOSTÆ(B, (NNEOBHÆDNÆ DLQ WIKONANNQ LABORATORNIH ZAWDANX ÆZ DISCIPLÆNI (B"(NoB(B'Ç(NKTNO(B-(NZORÆÇNTOWANE PROGRAMUWANNQ NA s(B++". (NrOZGLQNUTO NOWÆ MOVLIWOSTÆ s(B++, (NQKIH NE BULO W s Æ QKÆ NE MA@TX PRQMOGO WÆDNO[ENNQ DO PONQTTQ KLASÆW OB(B'Ç(NKTÆW(B, (NZOKREMA(B, (NSTRUKTURI(B, (NPEREZAWANTAVENNQ FUNKCÆJ(B, (N[ABLONI FUNKCÆJ(B. (NwÆD PONQTTQ STRUKTURI W MOWÆ s ZDÆJSNENO PEREHÆD DO KLASU(B. (NoPISANO OPERACÆÇ KONSTRU@WANNQ EKZEMPLQRÆW KLASU TA ÇH ZNI]ENNQ(B, (NWIZNA^ENNQ NEWIDIMOSTÆ ^LENÆW KLASU (B- (NFUNKCÆJ Æ DANIH(B, (NSTATISTI^NÆ ^LENI KLASU(B, (NFUNKCÆÇ(B-(NDRUZÆ KLASU(B, Æ(NNTERFEJS Æ REALÆZACÆQ KLASU(B, (NPEREWIZNA^ENNQ OPERATORÆW DLQ OB(B'Ç(NKTÆW DANOGO KLASU(B. (NrOZGLQNUTO TAKOV ZASOBI WIKORISTANNQ STWORENIH KLASÆW DLQ ROZ[IRENNQ MOVLIWOSTEJ ÆSNU@^IH KLASÆW(B. (NdLQ STUDENTÆW MATEMATI^NOGO FAKULXTETU SPECÆALXNOSTEJ (B"(NpRIKLADNA MATEMATIKA(B", "(NsOCÆALXNA ÆNFORMATIKA(B"," (NpROGRAMNE ZABEZPE^ENNQ AWTOMATIZOWANIH SISTEM(B".s)E
Keywords: (NpROGRAMUWANNQs -- (NmATEMATI^NE(B.s