(NpUSTELXNIK Z pUTNI )QÆ INX[Æ OPOWÆDANNQ (B/s)E - (NmAKOWEJ(B, (No(B.s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NuKR(B. (N{K(B.,s, 1909)
(NoSOBLIWU STOR)QÆNKU W ÆSTORÆ@ UKRAÇNSXKOÇ KULXTURI WPISAW oSIP mAKOWEJ QK POET(B, (NPROZAÇK(B, (NW^ENIJ(B-(NFOLXKLORIST(B, (NKNIGOWIDAWECX(B, (NPEDAGOG TO]O(B. (NwÆN BUW REDAKTOROM PER[OÇ UKRAÇNSXKOÇ GAZETI W ~ERNÆWCQH(B, (NZAJMAWSQ DOSLÆDVENNQMI KULXTURNIH Æ LÆTERATURNIH TRADICÆJ NA[OGO KRA@(B. (NjOGO PROZA PRISW(B'(NQ^ENA W OSNOWNOMU PROBLEMAM ZAHÆDNOUKRAÇNSXKOGO SELA(B. (NdANA ZBÆRKA MÆSTITX P(B'(NQTX NEWELIKIH OPOWÆDANX(B, (NDWA Z QKIH PRO ÆSTORI^NÆ PODÆÇ NA bUKOWINÆ(B. (NsXOGODNÆ[NÆM ^ITA^AM WONI DOPOMAGA@TX WIKORÆN@WATI Z VITTQ ZASTARÆLE MISLENNQ(B, (NSPONUKA@TX KRA]E USWÆDOML@WATI SWOÇ ÆSTORI^NÆ KORENÆ(B.s)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpROZA(B.s