(NaKTUALXNYE WOPROSY LEKSI^ESKOJ SEMANTIKI (B:s (NKURS LEKCIJ PO SPECKURSU(B.s (NwYP(B. 1, /s - (NdA]ENKO(B, (No(B.(Ni(B.s; (N~ERNOWIC(B. (NNAC(B. (NUN(B-(NT IM(B. (N`RIQ fEDXKOWI^A(B.s ((N~ERNOWCY (B:s (NrUTA(B,s, 2004)
(Nw ROBOT)QÆ PODANIJ KOROTKIJ OGLQD SEMANTI^NIH W^ENX(B, (NWKL@^A@^I NAJNOWÆ[Æ(B, (NANALÆZU@TXSQ PONQTTQ(B, (NQKÆ WIKORISTOWU@TXSQ PRI SEMANTI^NÆJ HARAKTERISTICÆ ZNA^U]IH MOWNIH UTWORENX(B, (NWIKLADENÆ OSNOWNÆ METODI OPISU ZMÆSTOWNOÇ STORONI SLOWA QK ODINICÆ MOWI Æ MOWLENNQ(B. (NpROBLEMI SEMANTIKI ROZGLQDA@TXSQ Z TO^KI ZORU DÆQLXNOGO PÆDHODU DO MOWI Æ W KONTEKSTÆ ZADA^(B, (NQKÆ POSTA@TX PERED SU^ASNO@ LÆNGWÆSTIKO@(B.s)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NlEKSIKOLOG)QÆQs)E -- (NsEMANTIKAs -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E