(NrEAL)QÆZACÆQ PEDAGOGÆ^NIH ÆDEJ oMELQNA pOPOWI^A U SU^ASNÆJ [KOLÆ (B:s)E (NMETOD(B. (NPOS)QÆB(B. (NdO (B150-(NRÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ oMELQNA oLEKSANDROWI^A pOPOWI^A (B(1856-1930) /s)E - (N~ERN)QÆW(B. (NNAC(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (N`RÆQ fEDXKOWI^A(B.s)E; (N~ERN)QÆW(B. (NOBL(B. Æ(NN(B-(NT PÆSLQDIPLOM(B. (NPED(B. (NOSWÆTI(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NtEHNODRUK(B,s, 2007)
(NzA OSNOWU DANOGO POS)QÆBNIKA WZQTO MATERÆALI SEMÆNARU KRUGLOGO STOLU(B, (N]O WÆDBUWSQ (B2006 (NROKU NA BAZÆ ~ERNÆWECXKOÇ GÆMNAZÆÇ DLQ GOLÆW METODOB(B'Ã(NDNANX PO^ATKOWOÇ LANKI [KÆL MÆSTA TA W^ITELÆW PO^ATKOWIH KLASÆW(B. (Nw STATTQH JDETXSQ PRO PLÆDNU METODI^NU(B, (NORGANÆZACÆJNU (B, (NGROMADSXKO(B-(NPROSWÆTNICXKU(B, (NWIDAWNI^U TA PISXMENNICXKU DÆQLXNÆSTX (B"(NBATXKA UKRAÇNSXKIH [KÆL NA bUKOWINÆ(B". (Na TAKOV PRO DOSWÆD ROBOTI W^ITELÆW PO WIKORISTANN@ PEDAGOGÆ^NOÇ SPAD]INI oMELQNA pOPOWI^A(B.s)E
Keywords: (NpOPOWI^(B, (NoMELQN oLEKSANDROWI^(B,s -- 1856-1930 (NRR(B.s; (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (N~ERN)QÆWECXKA OBLASTX (B((NuKRAÇNA(B).s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E