)Qæ(NSTORI^NA GRAMATIKA UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B((NfONETIKA(B) :s)E (NmETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NbI^KOWA(B, (Nt(B.(Ns(B.s; (NsWERDAN(B, (Nt(B.(Np(B.s; (N~nu )QÆM(B. (N`(B.(NfEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2007)
(Nu METODI^NOMU POS)QÆBNIKU ZAPROPONOWANO WPRAWI Æ ZAWDANNQ Z ÆSTORI^NOÇ FONETIKI UKRAÇNSXKOÇ MOWI DO ZMÆSTOWO(B-(NDÆQLXNÆSNOÇ STRUKTURI DRUGOGO Æ TRETXOGO MODULÆW DISCIPLÆNI (B"æ(NSTORÆQ UKRAÇNSXKOÇ MOWI(B". (NwPRAWI SPRQMOWANÆ NA DÆAHRONNE J SINHRONNE WIW^ENNQ FONETI^NIH PROCESÆW UKRAÇNSXKOÇ MOWI U ÇH WZAÃMOZW(B'(NQZKU Z PROCESAMI SPORÆDNENIH TA NESPORÆDNENIH MOW ÆNDOÃWROPEJSXKOÇ MOWNOÇ SÆM(B'Ç, (NA TAKOV SPRIQ@TX USWÆDOMLENOMU ANALÆZOWÆ FONETI^NIH QWI] Æ WIROBLENN@ ÆSTORI^NIH PÆDHODÆW DO POQSNENNQ ZWUKOWIH OSOBLIWOSTEJ SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ MOWI(B. (NtESTOWIJ BLOK DOZWOLQÃ STUDENTAM ZDÆJSN@WATI SAMOKONTROLX NABUTIH ZNANX(B, (NA SISTEMA ZAPITANX Z KOVNOÇ TEMI AKTUALÆZUÃ OPORNÆ J NABUTÆ ZNANNQ STUDENTÆW(B, (NDAÃ MOVLIWÆSTX UZAGALXNITI Æ GLIB[E OSMISLITI KONKRETNÆ MOWNÆ FAKTI(B.s)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ MOWIs)E -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E; (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NfONETIKAs -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E