(Nm)QÆSTO MOÃÇ L@BOWÆ(B.s)E (N~(B. 2 /s - (NsELEZ)QÆNKA(B, (NwASILX mIHAJLOWI^(B.s)E; (NsELEZ)QÆNKA(B, (NwASILX mIHAJLOWI^s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NkRAJOWA OSW)QÆTA(B,s)E, 2006)
(Nu KNIZ)QÆ zASLUVENOGO DÆQ^A MISTECTW wASILQ sELEZÆNKI (B"(NmÆSTO MOÃÇ L@BOWÆ(B" ((N^ASTINA DRUGA(B) (NPRODOWVUÃTXSQ ROZPOWÆDX PRO ÆSTORÆ@ STOLICÆ bUKOWINI(B, ÇÇ (NWULICX Æ PLO]Æ(B, (NPRO NEPOWTORNÆ ARHÆTEKTURNÆ PEJZAVÆ(B, (NANSAMBLÆ TA OKREMÆ [EDEWRI ZOD^ESTWA(B, (NPRO ÆSTORI^NÆ PAM(B'(NQTNIKI(B, (NA TAKOV PRO TIH(B, (NHTO DBAW(B, (N]OB ~ERNÆWCÆ STALI (B"(NNEGLASNO@ STOLICE@ ãWROPI(B". (NdO CÆÃÇ KNIVKI WWÆJ[LO (B40 (NSCENARÆÇW TELEPEREDA^ AWTORSXKOÇ PROGRAMI wASILQ sELEZÆNKI ZA U^AST@ RÆZNIH FAHÆWCÆW (B- Æ(NSTORIKÆW(B, (NKRAÃZNAWCÆW(B, (NARHÆTEKTORÆW(B, (NMISTECTWOZNAWCÆW(B, (NKOLEKCÆONERÆW(B, (NNAUKOWCÆW(B, (NPROSTO ZAWZQTIH DOSLÆDNIKÆW NEWI^ERPNIH TAÃMNICX Æ ZAGADOK NA[OGO MÆSTA(B, (NSIMWOLAMI QKOGO Ã [IROKO(B, (NGOSTINNO WÆD^INENÆ WOROTA Æ MIRNIJ KORABELX ZNAMENITOÇ ^ERNÆWECXKOÇ MÆVNACÆONALXNOÇ TOLERANTNOSTÆ(B.s)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- (N~ERN)QÆWCÆ(B, (NMÆSTO (B((NuKRAÇNA(B).s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E