(NsISTEMNE PROGRAMUWANNQ (B:s (NNAW^(B. (NPOS)QÆB(B..s)E (N~(B. 1 :s (NeLEMENTI TEOR)QÆÇ FORMALXNIH MOW (B/s)E - (NsOPRON@K(B, (Nt(B.(Nm(B.s; (N~ERN)QÆW(B. (NNAC(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (N`RÆQ fEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2008)
(Nu NAW^ALXNOMU POS)QÆBNIKU WIW^A@TXSQ ELEMENTI TEORÆÇ FORMALXNIH MOW (B((NFORMI bEKUSA(B-(NnAURA(B, (NREGULQRNÆ WIRAZI(B, (NFORMALXNÆ GRAMATIKI(B, (NROZPÆZNAWA^Æ(B, (NSKÆN^ENNÆ AWTOMATI(B, (NMAGAZINNÆ AWTOMATI(B) (NTA TEORÆÇ SKÆN^ENNIH AWTOMATÆW(B. (NdETALXNÆ[E OPISANO REGULQRNÆ MOWI(B. (NrOZGLQDA@TXSQ ALGORITMI PERETWORENNQ RÆZNIH FORM PREDSTAWLENNQ AWTOMATNIH MOW Z ODNOGO WIGLQDU W ÆN[IJ(B, (NNAPRKLAD(B, (NREGULQRNOGO WIRAZU (B- (NW PRAWOLÆNÆJNU GRAMATIKU TA NAWPAKI(B, (NA TAKOV ALGORITMI PERETWORENNQ NEDETERMÆNOWANOGO SKÆN^ENNOGO AWTOMATA W DETERMÆNOWANIJ(B, (NALGORITMI WILU^ENNQ NEDOSQVNIH STANÆW(B, (NALGORITMI MÆNÆMÆZACÆÇ TA ÆN[Æ(B. (NaLGORITMI DEMONSTRU@TXSQ NA PRIKLADAH(B. (NnAWEDENO WARÆANTI ZAWDANX DLQ LABORATORNIH ROBÆT PO TEMAH(B, (NROZGLQNUTIH U POSÆBNIKU(B. (NdO ZNA^NOÇ ^ASTINI ALGORITMÆW(B, (NQKÆ TREBA REALÆZUWATI U LABORATORNIH ROBOTAH(B, (NNADANO REKOMENDACÆÇ PO PROGRAMUWANN@(B. (NdLQ STUDENTÆW NAPRQMU PÆDGOTOWKI (B"(NpRIKLADNA MATEMATIKA(B".s)E
Keywords: (NmATEMATIKAs -- (NpRIKLADNA MATEMATIKAs -- (NmATEMATI^NE PROGRAMUWANNQs -- (NsISTEMNE PROGRAMUWANNQs -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E