(NdOSW)QÆD EKOLOGO(B-(NLAND[AFTNOGO RAJONUWANNQ TERITORÆÇ W uKRAÇNÆ TA W ÇÇ GÆRSXKIH ZAHÆDNIH RAJONAH (B((NWERHNÆJ Æ REGÆONALXNIJ RÆWNÆ(B) :s)E (NREKOMENDAC)QÆÇ ZEMLEWPORQDNOMU WIROBNICTWU (B/s)E - (NgUCULQK(B, (N`(B.(Ng(B.s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NpRUT(B,s, 2008)
(Nu rEKOMENDAC)QÆQH WISWÆTLENA KONCEPCÆQ SISTEMNOGO PÆDHODU DO PRIRODNOGO SEREDOWI]A(B, (NZOKREMA(B, (NLAND[AFTÆW TA ÇH PRIRODNO(B-(NEKONOMÆ^NIH RESURSÆW (B((NZEMLÆ(B, (NGRUNTI TO]O(B). (NzROBLENA SPROBA ZASTOSUWATI CEJ PÆDHÆD DLQ WIRÆ[ENNQ PROBLEMNIH PITANX OPTIMÆZACÆÇ PRIRODNOGO SEREDOWI]A(B, (NOSOBLIWO ZEMELXNIH TA GRUNTOWIH RESURSÆW(B. (NpROWEDENA APROBACÆQ ZAPROPONOWANOÇ NOWOÇ SISTEMI TAKSONOMÆ^NIH ODINICX STRUKTURI GRUNTOWOGO POKRIWU W SKLADÆ(B: (NTIP ZEMELX (B- (NWID ZEMELX (B- (NTIP (B((NPÆDTIP(B) (NTERITORÆÇ (B- (NLAND[AFTNO(B-(NEKOLOGÆ^NIJ RAJON (B- (NLAND[AFTNO(B-(NEKOLOGÆ^NA ZONA W UMOWAH uKRAÇNI TA W ÇÇ GÆRSXKIH ZAHÆDNIH RAJONAH(B.s)E
Keywords: (NeKOLOG)QÆQs)E -- (NlAND[AFTOZNAWSTWOs -- (NeKONOM)QÆ^NE RAJONUWANNQ(B.s)E