(NzAGALXNE GRUNTOZNAWSTWO (B:s (NNAW^(B. (NPOS)QÆBNIK(B.s)E (N~(B. 1, /s - (NpOLX^INA(B, (Ns(B.(Nm(B.s; (Nm(B-(NWO OSW)QÆTI Æ NAUKI uKRAÇNI(B,s)E (N~nu )QÆM(B. (N`(B. (NfEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2008)
(NrOZGLQDA@TXSQ TEORETI^N)QÆ TA PRAKTI^NÆ PROBLEMI ZAGALXNOGO GRUNTOZNAWSTWA (B- (NPONQTTQ PRO GRUNT TA JOGO FUNKCÆÇ(B, (NPRO GRUNTOZNAWSTWO QK NAUKU(B. (NoPISANÆ MORFOLOGÆ^NÆ WLASTIWOSTÆ GRUNTÆW(B, Ç(NH MÆNERALOGÆ^NIJ(B, (NGRANULOMETRI^NIJ TA HÆMÆ^NIJ SKLAD(B; (NORGANÆ^NÆ RE^OWINI(B, (NWODA TA POWÆTRQ W GRUNTÆ(B; (NPOGLINALXNA ZDATNÆSTX(B, (NKISLOTNO(B-(NLUVNA HARAKTERISTIKA(B, (NOKISNO(B-(NWÆDNOWNÆ PROCESI(B, (NRADÆOAKTIWNÆSTX(B, (NTEPLOWÆ TA FÆZIKO(B-(NMEHANÆ^NÆ WLASTIWOSTÆ GRUNTÆW(B. (NdLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW SPECÆALXNOSTÆ (B"(NaGROHÆMÆQ TA GRUNTOZNAWSTWO(B", "(NzEMLEWPORQDKUWANNQ TA KADASTR(B", (NA TAKOV BÆOLOGÆW(B, (NGEGRAFÆW(B, (NEKOLOGÆW(B, (NGEOLOGÆW(B, (NLÆSOZNAWCÆW(B, (NPRACÆWNIKÆW DOSLÆDNIH USTANOW TO]O(B.s)E
Keywords: (NgRUNTOZNAWSTWO(B.s