(NnAUKOWIJ W)QÆSNIK ~ERNÆWECXKOGO UNÆWERSITETU (B:s)E (NZB(B. (NNAUK(B. (NPRACX(B.s (NwIP(B. 374 :s (NmATEMATIKAs ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2008)
(NdO ZB)QÆRNIKA UWÆJ[LI STATTÆ Z TAKIH ROZDÆLÆW(B: (NALGEBRA(B, (NZWI^AJNÆ DIFERENCÆALXNÆ RÆWNQNNQ Æ RÆWNQNNQ Z ^ASTINNIMI POHÆDNIMI(B, (NDIFERENCÆALXNO(B-(NOPERATORNÆ RÆWNQNNQ(B, Æ(NNTEGRODIFERENCÆALXNÆ RÆWNQNNQ(B, (NTEORÆQ FUNKCÆJ DÆJSNOÇ Æ KOMPLEKSNOÇ ZMÆNNOÇ(B.s)E
Keywords: (NmATEMATIKA(B.s