(NpRAKTI^N)QÆ ZAWDANNQ Z MORFOLOGÆÇ UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B:s)E (NMODULXNIJ KURS(B.s (N~(B. 2, /s - (NrUSNAK(B, (Nn(B.(No(B.s; (NtOMUSQK(B, (Nl(B.(Nm(B.s; (NmAKSIM(B'(N@K(B, (No(B.(Nw(B.s; (N~ERN)QÆW(B. (NNAC(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (N`RÆQ fEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2008)
(NsISTEMA WPRAW(B, (N]O PROPONU)QÃTXSQ U POSÆBNIKU(B, (NGRUNTUÃTXSQ NA PRINCIPÆ ROZGLQDU MOWI QK CÆLÆSNOÇ STRUKTURI(B, (NU QKÆJ WSÆ ZNAKOWÆ ODINICÆ PEREBUWA@TX U PEWNIH WÆDNO[ENNQH(B. (NmATERÆAL POSÆBNIKA UKLADENIJ WÆDPOWÆDNO DO NAW^ALXNOÇ PROGRAMI(B. (Nu METODI^NOMU POSÆBNIKU DO KOVNOÇ TEMI PROPONU@TXSQ PITANNQ(B, (NQKÆ DOPOMOVUTX STUDENTAM OPANUWATI TEORETI^NÆ ZASADI UKRAÇNSXKOÇ GRAMATIKI(B. (NwIDANNQ PRIZNA^ENE DLQ STUDENTÆW æææ KURSU FÆLOLOGÆ^NOGO FAKULXTETU SPECÆALXNOSTÆ (B"(NuKRAÇNSXKA MOWA Æ LÆTERATURA(B"s)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NgRAMATIKAs -- (NmORFOLOG)QÆQs)E -- (NnAW^ALXN)QÆ WIDANNQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E