(N~ERN)QÆWECXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ `RÆQ fEDXKOWI^A (B((NrEZIDENCÆQ PRAWOSLAWNIH MITROPOLITÆW bUKOWINI Æ dALMACÆÇ(B) =s)E Yuriy Fedkovych Chernivtsi National university ( The Residence of the Orthodox Metropolitans of Bukovyna and Dalmatia) - (NmELXNI^UK(B, (Ns(B.s; (N~U^KO(B, (Nm(B.s; (NrUM)QÆGA(B, æ.s)E; (Nw)QÆNTON@K(B, (Nt(B.s)E; (NzWENIGORODSXKA(B, (Nl(B.s; UNESCO; World Heritage Convention ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NnA[)QÆ KN(B.,s)E, 2012)
(NaNSAMBLXREZIDENC)QÆÇ PRAWOSLAWNIH MITROPOLITÆW bUKOWINI Æ dALMACÆÇ(B, (NSPORUDVENIJ ARHÆTEKTOROM j(B. (NgLAWKO@ U (B1864 - 1882 (NRR(B. (NSTWOR@Ã NEPOWTORNIJ SILUET MÆSTA NAD pRUTOM(B, (NQKIJ WÆDZNA^ILO W RÆZNÆ PERÆODI ÆSTORÆÇ ~ERNÆWCÆW(B, (NNE ODNE POKOLÆNNQ MAJSTRÆW PERA Æ PENZLQ(B. (Nw DANÆJ KNIZÆ(B-(NALXBOMÆ(B, (NZ ^UDOWIMI KOLXOROWIMI FOTOGRAFÆQMI(B, (NJDTXSQ PRO ÆSTORÆ@ ROZBUDOWI(B, (NFUNKCÆONUWANNQ Æ OZDOBLENNQ REZIDENCÆÇ U RÆZNÆ PERÆODI ÆSTORÆÇ(B, (NKRASU ÇÇ KORPUSÆW Æ ÆNTER(B'Ã(NRÆW(B, (NWIDATNIH MITROPOLITÆW bUKOWINI TO]O(B. (NtEPER PAM(B'(NQTKA(B, (NQKA ZDAWNA BULA CITADELL@ DUHOWNOSTÆ(B, (NOSWÆTI Æ NAUKI(B, (NW KOTRÆJ NINÆ MÆSTITXSQ CENTRALXNIJ KORPUS ~ERNÆWECXKOGO NACÆONALXNOGO UNÆWERSITETU ÆM(B. (N`(B. (NfEDXKOWI^A(B, (NCÆLKOM ZASLUVENO UWÆJ[LA DO SPISKU wSESWÆTNXOÇ SPAD]INI (B((N`nesko(B) (NQK NEPOWTORNE NADBANNQ KULXTURI L@DSTWA(B. (NwIDANNQ BUDE CÆKAWIM DLQ RÆZNIH WERSTW NASELENNQ(B.s)E
(NuKR(B. (NTA ANGL(B. (NMOWAMIs
Keywords: (NwI]A OSW)QÆTAs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NuN)QÆWERSITETIs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- (NM(B. (N~ERN)QÆWCÆ(B.s)E