(NkOSTEL sWQTOGO sTAN)QÆSLAWA W zALÆ]IKAH (B:s)E ((NDO (B250-(NR)QÆ^^Q POBUDOWI HRAMU(B) /s)E - (NoL)QÆJNIK(B, (NwASILX æWANOWI^(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (Nm)QÆSTO(B,s)E, 2013)
(NpROPONOWANE WIDANNQ POWERTA)QÃ NAM ÆSTORÆ@ NE LI[E MÆSXKOGO KOSTELU sW(B. (NsTANÆSLAWA(B, (NALE J CÆLOÇ POLXSXKOÇ GROMADI(B. (NaWTOR OPERSQ WELIKO@ MÆRO@ NA RUKOPISNIH (B"(NkNIZÆ PAM(B'(NQTÆ(B" (NTA (B"æ(NNWENTARÆ KOSTELU(B", (NQKÆ SWOGO ^ASU WÆN URQTUWAW Z KUPI PRIZNA^ENOGO DO WIWEZENNQ SMÆTTQ(B. (NwONI WISWÆTILI NEWÆDOMÆ FAKTI PRO SWQ]ENNIKÆW KOSTELU(B, (NZNAKOWOGO OBLI^^Q MÆSTA (B- (NqNKA pOKUTNIKA(B, (NPEREBÆG PODÆJ pER[OÇ SWÆTOWOÇ WÆJNI W zALÆ]IKAH(B. (NnADZWI^AJNO CÆKAWIMI Ã ROZDÆLI ÆSTORÆÇ KOSTELU W RADQNSXKIJ ^AS TA PRO WÆDNOWLENNQ SWQTINÆ(B, (NPRO QKÆ ]E NÆHTO NE PISAW(B. (NnA UWAGU ZASLUGOWU@TX Æ ROZWÆDKI (B"(NnEKROPOLÆ(B" (NTA (B"(NmALÆ ARHÆTEKTURNÆ FORMI(B".s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 72-79 (247 (NNAZW(B)s)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆQs)E -- (NhRISTIQNSTWOs -- (NkATOLICIZMs -- (NtERNOP)QÆLXSXKA OBLASTX (B((NuKRAÇNA(B)s)E -- (NzAL)QÆ]IKI(B, (NMÆSTO (B((NtR zALÆ]ICXKIJ R(B-(NN(B).s)E; (NrEL)QÆGÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ RELÆGÆÇs)E -- (NtERNOP)QÆLXSXKA OBLASTX (B((NuKRAÇNA(B)s)E -- (NzAL)QÆ]IKI(B, (NMÆSTO (B((NtR zALÆ]ICXKIJ R(B-(NN(B).s)E; )Qæ(NSTORI^NÆ SPORUDIs)E -- (NkULXTOW)QÆ SPORUDIs)E -- (NhRAMIs -- (NkOSTXOLIs -- (NtERNOP)QÆLXSXKA OBLASTX (B((NuKRAÇNA(B)s)E -- (NzAL)QÆ]IKI(B, (NMÆSTO (B((NtR zALÆ]ICXKIJ R(B-(NN(B).s)E