(NkNIGA SKORBOTI (B=s Cartea Durerii = The book of Sorrow. (N~(B. II :s (NrUMUNSXKIJ MEMOR)QÆAL (B= Martirii Romãaniei = Rumanian Memorial /s)E - (NgR)QÆOR(B, (Np(B.s)E ((NpETRO(B)s; (NkAZAKU(B, (Nm(B.s ((NmAR)QÆUS(B)s)E; (NgR)QÆOR(B, (Nb(B.s)E ((NbOGDAN(B)s; (NsTADNIK(B, (No(B.s ((NoLENA(B)s; (NsTADNIK(B, (Nr(B.s ((NrOMAN(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E [(NB(B. (NW(B.] ;s, 2013)
(N~ERN)QÆWECXKA MÆSXKA GROMADSXKA ORGANÆZACÆQ (B"(NcENTR ÆSTORI^NIH TA KULXTURNIH DOSLÆDVENX(B" (NNA OSNOWÆ LISTÆW ZASUDVENIH Æ WISLANIH W sIBÆR WIQWILA(B, (N]O ZASUDVENIMI STALI GROMADQNI RÆZNIH NACÆONALXNOSTEJ W TOMU ^ISLÆ Æ GROMADQNI(B, (NQKÆ NARODILISQ W KOLI[NÆJ rUMUNÆÇ(B. (NdANIJ SPISOK GROMADQN rUMUNÆÇ(B, (NZASUDVENIH STALÆNSXKO@ DIKTATURO@ TA UW(B'(NQZNENIH W KOMUNÆSTI^NIH TABORAH KOLI[NXOGO rADQNSXKOGO sO@ZU(B. (NkNIGA NADRUKOWANA UKRAÇNSXKO@(B, (NANGLÆJSXKO@ TA RUMUNSXKO@ MOWAMI Æ PRISWQ^ENA nACÆONALXNOMU dN@ rUMUNÆÇ(B.s)E
(NuKR(B., (NRUM(B. (NTA ANGL(B. (NMOWAMIs
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NrUMUN)QÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- (N~ERN)QÆWECXKA OBLASTX (B((NuKRAÇNA(B).s)E