"(NsU^ASN)QÆ TENDENCÆÇ REGÆONALXNOÇ SPÆWPRACÆ(B: (NUKRAÇNO(B-(NRUMUNO(B-(NMOLDOWSXKIJ WIMÆR(B", (NmÆVNAR(B. (NNAUK(B.-(NPRAKT(B. (NKONF(B.s)E (II ; 2016 ; (N~ERN)QÆWCÆ(B). (NsU^ASNÆ TENDENCÆÇ REGÆONALXNOÇ SPÆWPRACÆ(B: (NUKRAÇNO(B-(NRUMUNO(B-(NMOLDOWSXKIJ WIMÆR (B: (NMATER(B. ææ (NmÆVNAR(B. (NNAUK(B.-(NPRAKT(B. (NKONF(B. (N~ERNÆWCÆ(B, 12-13 (NTRAWNQ (B2016 (NR(B. /s)E - "(NsU^ASN)QÆ TENDENCÆÇ REGÆONALXNOÇ SPÆWPRACÆ(B: (NUKRAÇNO(B-(NRUMUNO(B-(NMOLDOWSXKIJ WIMÆR(B", (NmÆVNAR(B. (NNAUK(B.-(NPRAKT(B. (NKONF(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ(B:s)E 2016; (Nm(B-(NWO OSW)QÆTI Æ NAUKI uKRAÇNI(B,s)E (N~ERN)QÆWECXKIJ NAC(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (N`RÆQ fEDXKOWI^A(B.s)E; (NcENTR RUM(B. (NSTUD)QÆJ(B.s)E; (NgEN(B. (NKONSULXSTWO rUMUN)QÆÇ U M(B. (N~ERNÆWCÆ(B.s)E; )Qæ(NN(B-(NT DEMOKRATIZACÆÇ TA ROZWITKU(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NqWORSXKIJ s(B. (Nn(B.,s, 2016)
28 (NTRAWNQ ROZPO^ALA ROBOTU WVE (BVI (Nm)QÆVNARODNA NAUKOWO(B-(NPRAKTI^NA KONFERENCÆQ (S0(NsU^ASNÆ TENDENCÆÇ REGÆONALXNOÇ SPÆWPRACÆ(B: (NUKRAÇNO(B-(NRUMUNO(B-(NMOLDOWSXKIJ WIMÆR(B". (NoBGOWOR@WALISQ RÆZNÆ ASPEKTI ZAZNA^ENOÇ PROBLEMI(B: Æ(NNFORMACÆJNA BEZPEKA QK PEREDUMOWA FORMUWANNQ SOCÆALXNOGO KAPÆTALU U TRIKUTNIKU uKRAÇNA(B-(NrUMUNÆQ(B-(NrESPUBLÆKA mOLDOWA(B; (NREGÆONALXNÆ ÆNÆCÆATIWI cENTRALXNO(B-(NsHÆDNOÇ ãWROPI NA ZAHISTÆ CIWÆLÆZOWANOGO SWÆTU(B; (NuKRAÇNA Æ NOWÆ FORMATI REGÆONALXNOGO SPÆWROBÆTNICTWA W cENTRALXNO(B-(NsHÆDNÆJ ãWROPÆ U KONTEKSTÆ BEZPEKOWIH WIKLIKÆW(B; (NWSTANOWLENNQ TA ROZWITOK WZAÃMIN ]ODO KORDONU MÆV uKRAÇNO@ TA rUMUNÆÃ@ W POSTKOMUNÆSTI^NIJ PERÆOD(B; (NREGÆONALXNE SPÆWROBÆTNICTWO W UMOWAH PANDEMÆÇ (BCOVID-19; (NTENDENCÆÇ ZMÆNI GEOPOLÆ^NOGO WPLIWU rUMUNÆÇ U SWÆTLÆ ÃWROÆNTEGRACÆJNIH PERSPEKTIW uKRAÇNI(B.s)E
(NuKR(B, (NANGL(B. (NTA RUM(B. (NMOWAMIs
Keywords: (NpOL)QÆTIKAs)E -- (NzOWN)QÆ[NQ POLÆTIKAs)E -- (NzB)QÆRNIKIs)E -- )Qã(NWROPAs)E -- (NuKRA)QÇNA(B.s)E