(NaTLANT UKRA)QÇNSXKOÇ MOWI(B. (NsERÆQ LISTÆWOK DO (B30-(NRÆ^^Q nEZALEVNOSTÆ uKRAÇNI Æ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI (B/s)E - (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2021)
(NcE WIDANNQ (B- (NBUKOWINSXKE ODKROWENNQ (B- (NLOG)QÆ^NO WPISUÃTXSQ U KANWU ÆSTORI^NOÇ PAM(B'(NQTÆ PRO TALANT SWÆTOWOGO MAS[TABU (B- (NOSNOWOPOLOVNIKA NOWOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI RE^NIKA NACÆÇ(B, (NPOETA tARASA gRIGOROWI^A {EW^ENKA(B. (NsWOÇ WÆR[Æ(B-(NPRISWQTI WELIKOMU KOBZAREWÆ t(B. (Ng(B. (N{EW^ENKU ZA^ITALI(B: (NwASILX wASKAN(B, (NUKRAÇNSXKIJ POET(B, (N^LEN nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI(B, (NZASLUVENIJ PRACÆWNIK KULXTURI uKRAÇNI(B; (NwÆTALÆJ dEM^ENKO(B, (NUKRAÇNSXKIJ POET(B, (NPEREKLADA^(B, (NPUBLÆCIST(B, (N^LEN nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI(B; (NoLEKSANDR dOWBU[(B, (NUKRAÇNSXKIJ POET(B, (NPROZAÇK(B, (N^LEN nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI(B; (NoKSANA dOWGANX(B, (NPOETESA(B, (NLAUREATKA LÆTERATURNOÇ PREMÆÇ ÆMENÆ dMITRA zAGULA TA ÆN[Æ BUKOWINSXKÆ POETI(B.s)E
Keywords: (N{EW^ENKO(B, (NtARAS gRIGOROWI^(B,s -- 1814-1861 (NRR(B.s; (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E