(NkARBOPISECX(B. (NsER)QÆQ LISTÆWOK DO (B165-(NOÇ RÆ^NICÆ Z DNQ NARODVENNQ æWANA fRANKA (B/s)E - (NwASKAN(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NwASILX wASILXOWI^(B)s; (Nw)QÆÃRE(B, (Na(B.s)E ((NaNATOLX(B)s; (NdEM^ENKO(B, (Nw(B. (Ng(B.s ((Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s; (NdOWBU[(B, (No(B. )Qæ.s)E ((NoLEKSANDR )QæWANOWI^(B)s)E; (NkL)QÆ^AK(B, (Nw(B.s)E ((NwASILX(B)s; (NkOLOD)QÆJ(B, (Nw(B. (Nd(B.s)E ((Nw)QÆTALÆJ dEM(B'(NQNOWI^(B)s)E; (NmELXNIK(B, (Ng(B.s ((NgALINA(B)s; (NmELXNI^UK(B, (Nb(B. )Qæ.s)E ((NbOGDAN )QæWANOWI^(B)s)E; (NpAWLI^KO(B, (Nd(B. (Nw(B.s ((NdMITRO wASILXOWI^(B)s; (NpAN^UK(B, (Ns(B. (Nm(B.s ((NsTEPAN mIHAJLOWI^(B)s; (NpARA]UK(B, (Ns(B. (No(B.s ((NsERG)QÆJ oLEKSANDROWI^(B)s)E; et al. ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2021)
)Qæ(NWAN fRANKO (B- (NCE ROZUM Æ SERCE NA[OGO NARODU(B. (NcE BOROTXBA(B, (NMUKA Æ PERED^UTTQ ]ASTQ uKRAÇNI(B. (NuKRAÇNI Æ L@DSXKOSTÆ(B. ...(NfRANKO VIWE W NARODNÆJ PAM(B'(NQTÆ QK WELIKIJ kAMENQR(B...(NdO (B165-(NOÇ RÆ^NICÆ Z DNQ NARODVENNQ WIJ[LA W SWÆT SERÆQ LISTÆWOK (B"(NkARBOPISECX(B" (NU WIDAWNICTWÆ (B"(NrODOWÆD(B". (NbUKOWINSXKÆ POETI PRISWQ^U@TX SWOÇ POEZÆÇ CÆJ ZNAMENNÆJ PODÆÇ(B. (NdO WIDANNQ WHODQTX (B15 (NLISTÆWOK TAKIH POETÆWQK dVURAN w(B., (NwASKAN w(B., (NdOWBU[ o(B., (NkOLODÆJ w(B., (NmELXNI^UK b(B. (NTA ÆN[Æ(B.s)E
(NpRO)QÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI TA AWTORÆW PRISWQTs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E