(NdOBROW)QÆSNIK PRI^AÃNOÇ TAÇNI(B. (NsERÆQ LISTÆWOK DO (B85-(NRÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ UKRAÇNSXKOGO PISXMENNIKA wOLODIMIRA dQ^KOWA (B/s)E - (NwASKAN(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NwASILX wASILXOWI^(B)s; (NdEM^ENKO(B, (Nw(B. (Ng(B.s ((Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s; (NdOWBU[(B, (No(B. )Qæ.s)E ((NoLEKSANDR )QæWANOWI^(B)s)E; (NmIHAJLOWSXKIJ(B, (Nw(B. )Qæ.s)E ((NwOLODIMIR )QæLARÆONOWI^(B)s)E; (NsTUPKA(B, (Nb(B.s 1941-2012 (NRR(B.s ((NbOGDAN(B)s; (NtARAS@K(B, (Ng(B. (Nt(B.s ((NgALINA tIMOF)QÆÇWNA(B)s)E; (NcIDELXKOWSXKIJ(B, (Ns(B.s ((NsEMEN(B)s; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2022)
(NwIJ[LA W SW)QÆT ^ERGOWA SERÆQ LISTÆWOK (B"(NdOBROWÆSNIK PRI^AÃWOÇ TAÇNI(B" (NDO (B85-(NRÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ UKRAÇNSXKOGO PISXMENNIKA wOLODIMIRA dQ^KOWA(B. (NbUKOWINSXKÆ POETI TAKÆ QK wASILX wASKAN(B, (NwASILX dVURAN(B, (NoLEKSANDR dOWBU[(B, (NgALINA tARAS@K(B, (NwOLODIMIR mIHAJLOWSXKIJ(B, (NsEMEN cIDELXKOWSXKIJ Z WDQ^NÆST@ Æ SUMOM PRISWQ^U@TX SWOÇ WÆR[Æ VURNALÆSTU(B, (NPISXMENNIKU(B, (NKRITIKU(B. s)E
(NsPEC)QÆALXNIJ PROÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW ZA PÆDTRIMKI AWTORÆWs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E