(N~ERWNEWIJ VURAWELX(B. (NsER)QÆQ LISTÆWOK DO SOROKOWIN UKRAÇNSXKOGO VURNALÆSTA fEDORA {EW^UKA (B/s)E - (NdVURAN(B, (NwASILX tODOROWI^(B.s; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2022)
(N~ERGOWA SER)QÆQ LISTÆWOK (B"(N~ERWNEWIJ VURAWELX(B", (N]O WIJ[LA W SWÆT U ^ERNÆWECXKOMU WIDAWNICTWÆ (B"(NrODOWÆD(B", (NPRISWQ^ENA SOROKOWINAM UKRAÇNSXKOGO VURNALÆSTA fEDORA {EW^UKA(B. (NsOROK WÆR[ÆW wASILX dVURAN PRISWQTIW SWOÃMU DRUGU VURNALÆSTU(B. "40 (NPE^ALEJ POEZÆÇ(B. 30 (NTRIKRAPOK OD SLÆZ(B. 20 (NDRUVBOMETRÆW LÆT(B. 10 (NABZACÆW NA TLÆ(B".s)E
(NsPEC)QÆALXNIJ PROÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNIs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E