(NnA ZAW(B'(NQZ)QÆ MEVÆ(B. (NsERÆQ LISTÆWOK DO SOROKOWIN WTRATI UKRAÇNSXKOÇ PISXMENNICÆ l@DMILI æLXÇNOÇ (B/s)E - (NgRIGOR^UK(B-(NwOJTKO(B, (Nn(B. (Nw(B.s ((NnATAL)QÆQ wOLODIMIRÆWNA(B)s)E; (NwASKAN(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NwASILX wASILXOWI^(B)s; (NdEM^ENKO(B, (Nw(B. (Ng(B.s ((Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s; (NpARA]UK(B, (Ns(B. (No(B.s ((NsERG)QÆJ oLEKSANDROWI^(B)s)E; (NtARAS@K(B, (Ng(B. (Nt(B.s ((NgALINA tIMOF)QÆÇWNA(B)s)E; (Nt)QÆTOW(B, (Nw(B. (Nt(B.s)E ((NwASILX tIHONOWI^(B)s; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2023)
(NpISXMENNIKI bUKOWINI(B, (NPREZENTUWALI ^ERGOWE WIDANNQ(B: "(NnA ZAW(B'(NQZ)QÆ MEVÆ(B": (NSERÆQ POETI^NIH LISTÆWOK DO SOROKOWIN WTRATI UKRAÇNSXKOÇ PISXMENNICÆ l`dmili ælxçnoç(B. (Nl@DMILA æLXÇNA (B(1959-2023) - (NPISXMENNICQ(B, (NQKA PISALA UKRAÇNSXKO@ Æ ROSÆJSXKO@ MOWAMI(B, (NAWTORKA KÆLXKOH KNIVOK POEZÆÇ DLQ DÆTEJ(B, (N^LENKINQ nspu Z (B1995 (NROKU(B, (NKÆLXKA ÇÇ WÆR[ÆW POKLADENO NA MUZIKU m(B. (NgADENKOM TA o(B. (N{AKOM(B. (Nu HODÆ PREZENTACÆÇ PROZWU^ALI POEZÆÇ(B-(NPRISWQTI l@DMILÆ æLXÇNÆJ W MEVAH PISXMENNICXKO(B-(NBÆBLÆOTE^NOGO MARAFONU WÆD BUKOWINSXKIH PISXMENNIKÆW(B.s)E
(NpRO)QÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNIs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E