(NsOBORNIJ(B. (NsER)QÆQ LISTÆWOK DO (B105 (NRÆ^NICÆ Z DNQ NARODVENNQ KLASIKA UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI oLESQ gON^ARA (B/s)E - (NmELXNIK(B, (Ng(B.s ((NgALINA(B)s; (NgRIGOR^UK(B-(NwOJTKO(B, (Nn(B. (Nw(B.s ((NnATAL)QÆQ wOLODIMIRÆWNA(B)s)E; (NwASKAN(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NwASILX wASILXOWI^(B)s; (NdEM^ENKO(B, (Nw(B. (Ng(B.s ((Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s; (NpAN^UK(B, (Ns(B. (Nm(B.s ((NsTEPAN mIHAJLOWI^(B)s; (Nt)QÆTOW(B, (Nw(B. (Nt(B.s)E ((NwASILX tIHONOWI^(B)s; (NtARAS@K(B, (Ng(B. (Nt(B.s ((NgALINA tIMOF)QÆÇWNA(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2023)
(NpISXMENNIKI bUKOWINI PREZENTUWALI SER)QÆ@ LISTÆWOK (S0(Nsobornij(S1 (B((NDO (B105 (NRÆ^NICÆ Z DNQ NARODVENNQ KLASIKA UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI oLESQ gON^ARA(B) (NW MEVAH PROÃKTU ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNI(B, (NQKA POBA^ILA SWÆT U WIDAWNI^OMU DOMÆ (S0(NrODOWÆD(S1(B. (Nu HODÆ PREZENTACÆÇ PROZWU^ALI POEZÆÇ(B-(NPRISWQTI WIDATNOMU UKRAÇNSXKOMU PISXMENNIKOWÆ oLES@ gON^ARU WÆD BUKOWINSXKIH PISXMENNIKÆW(B: (NwASILQ wASKANA(B, (NwASILQ dVURANA(B, (NwÆTALÆQ dEM^ENKA(B, (NgALINI tARAS@K(B, (NnATALÆÇ gRIGOR^UK(B-(NwOJTKO(B, (NsTEPANA pAN^UKA(B, (NbOGDANA mELXNI^UKA(B, (NgALINI mELXNIK TA wASILQ tÆTOWA(B.s)E
(NpRO)QÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nACÆONALXNOÇ SPÆLKI PISXMENNIKÆW uKRAÇNIs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E