(NpISAR ONUTSXKOGO L)QÆTA(B. (NsERÆQ LISTÆWOK WÆR[ÆW(B-(NPRISWQT DO (B5 (NRÆ^NICÆ SKORBOTI ZA UKRAÇNSXKIM PISXMENNIKOM wASILEM dOWGIM (B/s)E - (NdOWBU[(B, (No(B. )Qæ.s)E ((NoLEKSANDR )QæWANOWI^(B)s)E; (NpAN^UK(B, (Ns(B. (Nm(B.s ((NsTEPAN mIHAJLOWI^(B)s; (NmELXNIK(B, (Ng(B.s ((NgALINA(B)s; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s; (NdEM^ENKO(B, (Nw(B. (Ng(B.s ((Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B)s)E; (NwASKAN(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NwASILX wASILXOWI^(B)s; (NgRIGOR^UK(B-(NwOJTKO(B, (Nn(B. (Nw(B.s ((NnATAL)QÆQ wOLODIMIRÆWNA(B)s)E; (NdVURAN(B, (Nw(B. (Nt(B.s ((NwASILX tODOROWI^(B)s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2023)
(NdO WIDANNQ (B"(NpISAR ONUTSXKOGO L)QÆTA(B" ((NSERÆQ LISTÆWOK WÆR[ÆW(B-(NPRISWQT DO (B5 (NRÆ^NICÆ SKORBOTI ZA UKRAÇNSXKIM PISXMENNIKOM wASILEM dOWGIM(B) (NWWÆJ[LI POEZÆÇ wASILQ wASKANA(B, (NnATALÆÇ gRIGOR^UK(B-(NwOJTKO(B, (NwASILQ dVURANA(B, (NwÆTALÆQ dEM^ENKA(B, (NsTEPANA pAN^UKA(B, (NgALINI mELXNIK TA oLEKSANDRA dOBWU[A(B. (NaWTORI PODÆLILISQ SPOGADAMI PRO PISXMENNIKA(B, (NDRAMATURGA(B, (NzASLUVENOGO VURNALÆSTA uKRAÇNI(B, (NGOLOWI ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nspu (B(2014-2018 (NRR(B.) (NwASILQ mANOLÆJOWI^A dOWGOGO(B. s)E
(NpRO)QÃKT ~ERNÆWECXKOÇ OBLASNOÇ ORGANÆZACÆÇ nspu ZA SPRIQNNQ AWTORÆW PRISWQTs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKAs)E -- (NpOEZ)QÆQ(B.s)E; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E