(Nw)QÆDWÆDALA q ZNOWU ~ERNÆWCÆ(B, (NqK MAMU(B. (NdO (B75-(NRÆ^^Q Z DNQ NARODVENNQ WÆDOMOÇ UKRAÇNSXKOÇ PISXMENNICÆ gALINI tARAS@K (B/s)E - (NdVURAN(B, (NwASILX tODOROWI^(B.s ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrODOW)QÆD(B,s)E, 2023)
(Nu WIDANN)QÆ AKCENTUÃTXSQ UWAGA SAME NA SUTO ^ERNÆWECXKOMU PERÆODÆ VITTQ gALINI tIMOFÆÇWNI(B. (NnARODVENA NA wÆNNI^^INÆ WONA (B32 (NROKI PROVILA U ~ERNÆWCQH(B, (NZAKÆN^ILA FÆLOLOGÆ^NIJ FAKULXTET ~ERNÆWECXKOGO DERVUNÆWERSITETU(B. (NtUT MINULA ÇÇ VURNALÆSTSXKA MOLODÆSTX(B. (NtUT DO NEÇ PRIJ[LA PISXMENNICXKA SLAWA(B. (N~ERNÆWECXKE WIDAWNICTWO (B"(NrODOWÆD(B" (NPROPONUÃ DANE WIDANNQ Z NAGODI @WÆLE@ gALINI tIMOFÆÇWNI tARAS@K(B.s)E
Keywords: (NtARAS@K(B, (NgALINA tIMOF)QÆÇWNA(B,s)E -- (NR(B. (NN(B. 1948s; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (Nl)QÆTERATURNÆ DÆQ^Æs)E -- 20-21 (NST(B.s; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E