(Nm)QÆF U KONTEKSTÆ TWOR^OSTÆ t(B. (Ng(B. (N{EW^ENKA (B:s)E (NKONSPEKT LEKC)QÆÇ (B/s)E - (NzWARI^(B, )Qæ. (Nm(B.s)E; (N~ERN)QÆW(B. (NNAC(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (N`RÆQ fEDXKOWI^A(B.s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NrUTA(B,s, 2006)
(Nw LEKC)QÆÇ ROZKRIWAÃTXSQ SOKRALXNÆSTX {EW^ENKOWOÇ POSTATÆ(B. (NjDETXSQ PRO TE(B, (N]O W NA[ÆJ LÆTERATURÆ MÆF POSTAW U TWOR^OSTÆ kOBZARQ(B. (NsAME VITTQ POETA Ã MÆFOM U QKOMU KOLEKTIWNA DU[A NACÆÇ REALÆZUWALA SEBE W TÆJ POWNOTÆ TA UNÆWERSALXNOSTÆ(B, (N]O MOVE BUTI NAZWANIM UKRAÇNSXKIM DUHOWNIM KOSMOSOM(B. (NdANA SPROBA FÆLOSOFSXKOGO ANALÆZU TWOR^OSTÆ {EW^ENKA BUDE CÆKAWO@ DLQ WIKLADA^ÆW(B-(NFÆLOLOGÆW(B, (NSTUDENTÆW(B, (N[IROKOGO KOLA ^ITA^ÆW(B.s)E
Keywords: (N{EW^ENKO(B, (NtARAS gRIGOROWI^(B,s -- 1814-1861 (NRR(B.s; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (Nl)QÆTERATURI TEORÆQ(B.s)E; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (Nl)QÆTERATURNÆ DÆQ^Æs)E -- 19 (NST(B.s; (N~ERN)QÆWECXKIJ AWTOR(B.s)E